4 asırdır geleneksel lezzetlerin durağı: Bursa Tahıl Hanı
Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde 4 asırdır faaliyet gösteren ve geçen yıl restore edilen Tahıl Hanı'ndaki lokantacılar, odun ateşinde kavurma ve güveç pişirip müşterilerine servis ederek geleneği yaşatıyor.
İlin güneyindeki dağ ilçelerinden 10 bin nüfuslu Büyükorhan'da "Cuma Pazarı" olarak bilinen mevki, Tahıl Hanı, canlı hayvan pazarı ve camisiyle yüzyıllardır bölgenin ticaret merkezi olarak faaliyet gösteriyor.
Osmanlı Devleti zamanında 1600'lü yıllarda kurulduğu bilinen han ile civarındaki esnaf, Cumhuriyet döneminde de hububat, büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışının yanı sıra kavurma ve güveç lokantalarıyla hizmet verdi.