Ankara’da özel halk otobüsleri kontak kapattı

Ankara'daki özel halk otobüsleri (ÖHO) ve özel toplu taşıma araçları (ÖTA) 17.00'den itibaren kontak kapatarak hizmetlerini durdurdu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından (ABB) yapılan açıklamada söz konusu özel halk otobüslerine ilişkin sözleşme hükümlerinin uygulanacağı bildirildi.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, özel halk otobüsçülerinin sorunlarıyla ilgili EGO Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından Başkent İlçeler Terminali'nde özel halk otobüsü çalışanları ve hat sahipleriyle açıklamalarda bulundu.

Kara, yaklaşık 4 ay önce zam talebinde bulunduklarını, Belediye Meclisinden gelir desteği kararı çıktığını ancak söz konusu desteğin bu süre içerisinde eridiğini, bugün de EGO Genel Müdürlüğü'nde konu ile ilgili toplantı yaptıklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Kontak kapatmanın bir eylem olmadığını belirten Kara, "Esnaflarımız yakıt alamadığı için araçlarını çalıştırmadı, hizmet veremiyoruz. Mağduriyetimizi giderecek olan İstanbul ve Kayseri modelleri var ama uygulanmıyor, EGO Genel Müdürümüze sesleniyoruz, Sayın Belediye Başkanına lütfen taleplerimiz iletin Ankara halkını mağdur etmeyelim." dedi.