Ara Güler fotoğraf sergisi açıldı

Türkiye'de fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisi olarak gösterilen Ara Güler, doğum gününde Galata Kulesi'nde düzenlenen sergiyle anıldı. Sergi, ekim sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezinin iş birliğinde düzenlenen, Güler'in 75 siyah beyaz fotoğrafın yer aldığı sergi, Galata Kulesi'nde ziyarete açıldı.

Serginin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Güler'in başta İstanbul olmak üzere Türkiye'yi anlatan eserlerinin yer aldığını söyledi.

Yavuz, fotoğraf sanatı alanında Türkiye'nin yetiştirdiği, dünyaya ismini altın harflerle yazdırmış bir sanatçının sergisinde olmanın son derece mutluluk verici olduğunu belirterek, "Doğum gününde onu anmak ve eserlerini toplumumuza hatırlatmak istedik" dedi.

'BİZLERE ÖZELLİKLE DE GENÇ SANATÇILARA ÇOK ÖNEMLİ, ÖRNEK BİR ÖMÜR BIRAKTI'

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz, Güler'in özellikle genç sanatçılara örnek bir ömür bıraktığını anlatarak, "Ara Güler her biri eşsiz eser niteliğindeki fotoğraflarıyla, onun deyimiyle 'Tarihi foto makinasıyla yazan bir foto muhabiri' olarak yaşamaya devam edecek" diye konuştu.

'SANATIYLA, GERİDE BIRAKTIKLARIYLA VAR OLAN BİR USTA'