Atatürk hangi yemekten zehirlendi? İşte sofra harcamaları...

Gazeteci Murat Bardakçı, ‘Kadir Kaymakçı’yla Konuşmadık Demeyiz’de yeni kitabı ‘Atatürk’ün Mutfağı’nı anlattı. Bardakçı, 1921’den 1938’e kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün sofrasında yenenleri, içilenleri, mutfak harcamalarını ve personel masraflarını belgeleriyle açıklayan kitabını tanıttı.

Gerçekten kuru fasulyeyi çok mu sever miydi? En çok yediği sebze neydi? Çankaya Köşkü’nün mobilyaları nereden alındı? Çankaya Köşkü neden bir bekar eviydi? Cumhuriyet’in ilanına 3 hafta kala aranan aşçı nerede bulundu? Cumhuriyet’in 10. Yılı Balosu için kaç şişe şampanya siparişi verildi? Atatürk özel harcamalarını cebinden mi karşılıyordu? Çankaya Köşkü personeli Atatürk’ün otomobiliyle Ankara gecelerinde neler yaptı? Atatürk cimri miydi, savurgan mıydı?