Sımsıcak sarılış

Yaylakonak’ta 20 ev ayakta kalmış. Belediye Başkanı Abuzer Aydın konut istiyor, 'Beldeyi ayağa kaldırmak zorundayız.' diyor. Üretici de köy evlerinin kurutma ve depolama alanlarında, toprak altında kalan tütünü için destek bekliyor.

Aykut Töleğen afet bölgesinden bildirdi: Yıkıntılar arasından filizlenen hayatlar

Adıyaman’da önceki gün dolaştığımız sokaklardan dün bir daha geçtim. Değişimleri gözlemlemek istedim. Ana yollarda sokak lambaları yanmaya başladı. Elektrik kabloları çekiliyor. Ana yollardaki enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları oldukça hızlandı. Enkazlarda Cumhuriyet Başsavcılığı yazılarını daha çok görüyoruz. Eğricayır Parkı Çadır Kentine gittim. Giriş kapısı askerlerimize emanet, kimlik kontrolünden sonra içeri girebiliyorsunuz. Tuvalet, duş, çamaşır yıkama ihtiyaçlarının hepsi karşılanıyor. Suriyeli sığınmacılar için ayrı bir bölüm oluşturmuşlar ama Türk vatandaşlarımızla aynı hizmeti alıyorlar.

Adıyaman Merkez ilçesine bağlı Yaylakonak Beldesine gittim. Cemevi bahçesinde giysi dağı oluşmuş. Ayakkabısının diğer tekini arayan teyzemiz giysilerin yerlerini bozmamaya özen gösteriyor. Yaylakonak Belediye Başkanı Abuzer Aydın'la görüşüyoruz. Yaylakonak beldede yaşayan ya da burada ikametgahı olup merkezde oturan 105 kişiyi kaybetmiş.