Baharda mutlaka görmelisiniz! İşte Türkiye'de bulunan Japon Bahçeleri listesi

Türkiye'de 4 adet Japon Bahçesi bulunmaktadır. Baharda açan sakura ağaçları ile beraber mutlaka görülmesi gereken Japon Bahçeleri ziyaretçileri hayrete düşürüyor. İşte tüm güzelliğiyle Türkiye'deki Japon Bahçeleri listesi...

Eskişehir Japon Bahçesi


Sazova Parkı Bilim-Kültür ve Sanat Parkı'nın içinde yer alan Hayvanlar Bahçesi'nin bir köşesinde bir bahçe düzenlendi. 2010 yılı Türkiye'de Japon Yılı olunca düzenlenen etkinliklerden biri de Japon peyzaj mimarlarının tasarladığı bu Japon Bahçesi olmuştur. Bahçe içinde gölet, küçük köprüler, yürüyüş yolları, bir şelale ve verandalar ve başta sakuralar olmak üzere çeşit çeşit ağaç bulunmaktadır.

Osaka Sanat Üniversitesi’nin profesörlerinden olan Masao Fukahara tarafından çizilen ve Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Nabuaki Tanaka fikirleri ile hazırlanan Japon Bahçesi, Chisen Kaiyushiki adı verilen yani gölet veya şelaleyi içeren etrafını ise birçok ağaçlar ve bitkiler ile çevreleyen bir stil ile inşa edilmiştir. Ağaç ve bitkileri içinde bulundurmasıyla birlikte Japon tarzı taş heykellere de yer verilmiştir.