Kış mevsiminin vazgeçilmezi bal kabağı ile yapabilecek tarifler
Kış mevsiminin sevilen lezzeti bal kabağının, alerjiye karşı savunma kalkanı olmasından cildi güzelleştirmesine dek pek çok yararı bulunuyor. İşte bal kabağı ile yapabileceğiniz tarifler...
BAL KABAĞI ÇORBASI
MALZEMELER
- 2 dilim bal kabağı
- 2 su bardağı süt
- 2 adet küçük kuru soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Küçük küçük kesilmiş soğanları zeytinyağı ile soteleyin. Ardından küçük parçalar halinde doğradığınız bal kabağını ilave edin ve su ekleyin. İyice haşlanan bal kabağına tuz ve karabiberi ilave edin. Çorbayı blender'dan geçirin. 2 su bardağı sütü karışıma yavaş yavaş ilave ederek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadıktan 5-10 dakika sonra ocağı kapatabilirsiniz.