Duyunca çok şaşıracaksınız! Bal mı daha zararlı şeker mi?

Balın faydaları büyük küçük herkes tarafından bilinir. Bal yerken siz de kendinizi durduramıyor musunuz? Peki, balın da şekerin de fazlası kilo aldırdığını biliyor musunuz? İşte haberin detayları...

BALIN ZARARLARI NELERDİR?

Bal aşırı tüketimde ve iyi seçilmediğinde vücutta ciddi şekilde zararlar oluşturabilir. Balın çoğunluğu şeker olması ve bu şekerin büyük bir kısmının früktoz olmasından dolayı insülin direnci olan, aşırı kilolu ve diyabet rahatsızlığı olan kişiler tarafından tüketilmemelidir. Özellikle tüketilen balın kalitesi de oldukça önemlidir. Kalitesiz olan ürünler vücutta rahatsızlığa yol açabilir.

  • İnsan vücuduna alerji yapabilir.

    BALIN İÇERİSİNDEKİ BESİN DEĞERLERİ
    Sodyum: 6 mg
    Protein: 15 mg
    Karbonhidrat: 17 g
    Kolesterol: 0 mg
    Yağ: 0 g
    Pantotenik Asit: 05 mg
    Riboflavin: 06 mg
    C vitamini: 1 mg
    Çinko: 03 mg
    Demir: 05 mg
    Potasyum: 0 mg
    Kalsiyum: 0 mg
    Fosfor 0 mg
    Su: 6 g
    Fruktoz: 1 g
    Maltoz: 5 g
    Glikoz: 5 g