Bunca yıldır çayı yanlış demliyormuşuz! Uzmanı çay demlemenin sırlarını paylaştı! İçine bir tutam...
Dünyanın en çok çay içen ülkeleri listesinde kişi başı 3,16 kilo ile ilk sırada geliyoruz. Her ne kadar bu kadar sevsek de çayın demleme şekilleri mevzusunda birçok çelişkiyle yüz yüze kalabiliyoruz. Fakat bir kimyacı, en iyi çayı demlemenin yönteminin kolay bir ipucundan geçtiğini aktardı.
Kimyager Dr. Michelle Francl, bilimsel olarak içeceklerdeki acılığı hafifleten şeyin, rahat bir kimya denemesinden geçtiğini belirtiyor.
İngiltere'de gösterilen Royal Society of Chemistry'nin çıkardığı, "The Chemistry of Tea" (Çayın Kimyası) isminde kitap, alışık olmadığımız birkaç formül sunuyor. İşte tüm ayrıntılar...