En kolay poğaça tarifleri

İster yumuşacık ister kıyır kıyır olsun, sıcacık bir poğaçaya kim hayır diyebilir ki? Siz de çörek otu ya da susamla süsleyebileceğiniz poğaçaları kahvaltıların yanı sıra çay saatlerinde ve ara öğünlerde de afiyetle tüketebilirsiniz. Sizler için en kolay poğaça tariflerini bir araya getirdik.

Beklemenize gerek yok! İşte En Kolay Mayasız Poğaça Tarifi

Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un (3. Bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
  • 1,5 paket kabartma tozu

İçi için:

  • 1 kase ufaltılmış beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu, susam

Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alalım.
  2. Ardından azar azar unu ekleyelim. Ardından 4 su bardağı kadar su ekleyelim.  Ancak unun markasına göre değişiklik gösterdiğinden 3 Bardaktan sonrasını lütfen kontrollü ekleyelim.
  3. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
  4. Bu sırada iç harcı için maydanozları yıkayıp saplarından temizleyip ince ince kıyalım.
  5. Peyniri ufalayıp maydanozla birleştirelim.
  6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp el ile açalım, içine harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
  7. Kapattığımız kısma, çatalla bastırarak çizikler atalım.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
  9. 190 derece fırında, 25 dakika kadar pişirelim.