En lezzetli sokak tatlıları belirlendi: İlk 10'da iki Türk de var!

Ünlü gastronomi rehberi Taste Atlas, dünyanın en iyi 100 sokak tatlısını belirledi. Kasım ayı sonunda güncellenen listede beş Türk tatlısı yer buldu. İlk 10'a ise tam iki Türk lezzeti birden girdi. İşte karşınızda ilk 10 ve listeye giren tüm Türk tatlıları!

100 – MACUN (TÜRKİYE)

Bu sıra dışı Türk tatlısı genellikle sokak satıcıları tarafından ayrı bölmeleri olan küçük ocaklarda hazırlanır. Her bölme, satıcının daha sonra tahta bir çubuğun etrafına sararak bir tür çok renkli lolipop oluşturduğu kalın, renkli bir şekerleme macunu ile doldurulur.

Bu şekerlemenin uzun bir geçmişi vardır ve muhtemelen Osmanlı İmparatorluğu döneminde, çoğunlukla bir sağlık ilacı olarak kullanıldığı zamanlarda ortaya çıkmıştır. Macunun modern versiyonları orijinal bitkisel macunlardan oldukça farklıdır, ancak anason, karanfil, zerdeçal, karabiber, tarçın veya kimyon gibi çok sayıda baharatın eklenmesiyle elde edilen kendine özgü tatlı ve baharatlı tadı ile karakterizedir.

Bu lezzet, mesir macunu kutlamaları sırasında sarılmış macun şekerlerinin caminin tepesinden atıldığı Manisa şehriyle güçlü bir şekilde ilişkilendirilmektedir.