Farklı galaksilerdeki yıldız oluşumları görüntülendi

Almanya'daki Heidelberg Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, Avrupa Güney Gözlemevi’nden (ESO) araştırmacılarla birlikte galaksileri 'yıldız doğumları' için taradı. Bilim insanları, ilk tek tek farklı galaksilerdeki yıldız oluşumlarını görüntülemeyi başardı.

Bilim insanları, Samanyolu’nun yakınındaki gezegenleri çarpıcı bir şekilde görüntüledi. Çevrelerindeki gaz ısınırken genç yıldızların yerlerini gösteren fotoğraflar Şili'deki Avrupa Güney Gözlemevi'nin Çok Büyük Teleskopu (VLT) ile elde edildi. Görüntüler, gökadaların farklı bileşenlerini farklı renklerde göstererek gökbilimcilerin genç yıldızların ve çevrelerindeki gazların yerlerini tam olarak belirlemesine olanak tanıyor.

90 GALAKSİ TARANDI

NTV'nin haberine göre, yıldız oluşumuna ilişkin bütünsel bir bakış açısı elde etmek isteyen uzmanlar, yakındaki 90 galakside 30 bin sıcak gaz bulutsusu ve 100 bin soğuk gaz bölgesini keşfetti.

Bu verilerin, çeşitli büyüklükteki yıldızların nasıl oluştuğu ve büyümek için gazı nasıl kullandıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek için gelecekteki gökbilimci ekipleri tarafından kullanılabileceği umuluyor.