İşte hafızayı güçlendiren 10 gıda

Beyin sağlığı birçok etkene bağlıdır ve bu etkenler arasında beslenme en önemlilerinden biridir. Peki, hafızanızı güçlendirmek için için hangi gıdaları tercih etmelisiniz? İşte yanıtı...

Fiziksel aktivite beyni etkiliyor

Beyin üzerindeki etkisi genellikle gözden kaçan bir başka parametre de fiziksel aktivitedir. Uzmanlar, bilişsel gerilemeyi önlemek için düzenli fiziksel aktiviteyi şiddetle tavsiye eder.

Fiziksel aktiviteler kalp ve damar sisteminin iyi çalışmasını sağlar ve aynı zamanda beyinde daha iyi dolaşımın sağlanmasına da olanak tanır. Egzersizler, bilişsel gerilemeye sahip kişilerde beyinde bulunan hipokampus hacmini artırır ve hafızayı geliştirir.

Çalışmalar, 14 gün boyunca fiziksel hareketsizliğin yeni nöronların oluşumunu yüzde 70 oranında azalttığını gösteriyor.

Hafızayı güçlendiren 10 gıda
Açık farkla beyin için sağlıklı beslenme modeli Akdeniz diyetidir. Çeşitli araştırmalar, Akdeniz diyetine sıkı sıkıya bağlı olan kişilerin Alzheimer hastalığına yakalanma risklerinin büyük oranda daha düşük olduğunu, daha az bunama belirtisi gösterdiklerini ve daha yüksek bilişsel yetenek puanlarına sahip olduğunu gösteriyor.

Özellikle polifenoller bakımından zenginlikleri ile bu diyetin çerçevesine giren ve tabağınızda düzenli olarak görünmeyi hak eden bazı gıdalar vardır.

İşte hafızayı geliştiren 10 gıda