İzmir’de ne yenir, ne içilir? İzmir'in en meşhur yemekleri...
İzmir’in nesi meşhur, Ege Bölgesi’nde yer alan ve Türkiye’nin en kalabalık 3. Şehri olan İzmir’in doğal ve tarihi güzellikleri kadar yöresel mutfağı da etkileyicidir. O halde Ege’nin bu güzel şehrinin nefis lezzetlerini beraber tanıyalım..
İzmir’in En Meşhur Çorbaları, Yemekleri ve Tatlıları
İzmir tarhanası
Soğuk kış günlerine hazırlık olarak yapılan tarhanayı İzmir'de farklı kılan en önemli özellik, et suyu ile yapılmasıdır. Domates, kırmızı biber, tarhana otu, süzme yoğurt, irmik ve birkaç malzeme daha ilave edilerek yapılan hamur, sekiz gün boyunca ara ara yoğrulur. Dokuzuncu güne gelindiğinde misket boyutuna getirilip kurutulur. İzmir’in tarhanasını üne kovuşturan en önemli özelliklerinden biri de yoğurulma sürecidir.