Umudun güncesi Azmin hediyesi

Asrın felaketini yaşıyoruz. 10 kentimizi etkileyen depremin ardından milletçe seferber olduk. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor, saatler geçtikçe gelen haberler ümitlerimizi artırıyor. İşte 4’ncü günden mucizeler...

HABER MERKEZİ

Afet bölgesinde insanüstü bir çalışma yapılıyor. Tüm gönüllüler ekiplerle beraber AFAD koordinasyonunda durmadan can kurtarmak için çalışıyor. Yüreğimiz orada, her kurtarılma haberini nefeslerimizi tutarak takip ediyoruz...

82'NCİ SAAT: KEDİLERİYLE KURTULDULAR

Malatya'da yıkılan binanın enkazında kalan Furkan ve Doğukan kardeşler, kedileriyle birlikte sağ çıkarıldı. Enkazda 5 yaşındaki Furkan Özbay'a ulaşan ekipler, çıkardıkları yaralı çocuğu sağlık görevlilerine teslim etti. Ekipler daha sonra Furkan'ın ağabeyi, 11 yaşındaki Doğukan'a da ulaştı. Doğukan da yanındaki kedisi "Asit" ile kurtarıldı. İki kardeş ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Enkazdan çıkarılan kedi ise inşaatın dışına kaçtı.

Aynı saatlerde Adıyaman’dan da güzel haber geldi. 6 aylık bebek Ordulu ekiplerce kurtarıldı.

BİRBİRLERİNE SARILDILAR

Kahramanmaraş'ta yıkılan 4 katlı binanın altında kalan 32 yaşındaki Muhammed Şeyban kurtarıldı. Seher Apartmanı'nın enkazında çalışma yapan Antalya AFAD, Çayırhan Linyit İşletmeleri ve Ankara Emniyet Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri, Muhammed Şeyban'ı enkazdan çıkardı. Şeyban, ambulansa hastaneye kaldırıldı. Arama kurtarma ekipleri, Şeyban'ı canlı çıkardıktan sonra birbirlerine sarıldı.

ALİ GÖÇÜKTEN ÇIKARILDI

Hatay'da depremde yıkılan binanın enkazı altında kalan 15 yaşındaki Ali Battal, enkazdan sağ çıkarıldı. İstanbul 47. Komando Tugay Komutanlığına bağlı askerler ile arama kurtarma gönüllüsü ekipler, kurtarma çalışması gerçekleştiriyor. Antakya ilçesi Gazi Mahallesi'ndeki Gün Apartmanı'nın enkazında yaşam belirtisi alan ekipler, çalışmasıyı bu alanda yoğunlaştırdı. Ekipler, Ali Battal'ı ilk depremden 81 saat sonra çıkarıp sağlık görevlilerine teslim etti. Battal, daha sonra hastaneye götürüldü.