Kanseri yenen kadın eşinin böbreğiyle de diyalizden kurtuldu

Diyaliz hastasıyken kansere yakalanan Ayşe Ölmez, Kent Hastanesi’nde önce kök hücre nakli olup kanseri yendi, ardından da eşi Efrayim Ölmez’den nakledilen böbrekle diyalize girmekten kurtuldu.

Ayşe Ölmez, Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü ve Opr. Dr. Işık Özgü’ye teşekkür ederek, “Bir diğer teşekkürüm de bana bebek gibi bakan, can aşısı olan eşime” dedi.

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaşayan bir çocuk ve 2 torun sahibi Ayşe–Efrayim Ölmez (56) çiftinin hayatı 3 yıl önce tepetaklak oldu. Kalçasında ağrısı olan Ayşe Ölmez (50), 2019 yılının aralık ayında doktora gitti. O gün yapılan ölçümde tansiyonu 15/25 çıkan Ölmez, özel bir hastaneye sevk edildi. Ölmez’e Şubat 2020’de böbrek yetmezliği tanısı koyuldu ve diyalize gireceği söylendi. Ölmez haftanın üç günü diyalize girerken, doktoru başka sorunlar olduğundan şüphelenip Ölmez’i İzmir’e Ege Üniversitesi Hastanesi’ne yönlendirdi. Ölmez’e 1 Haziran 2020’de multipl miyelom (vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olan kemik iliğinde protein üreten plazma hücrelerini etkileyen bir kanser türü) tanısı koyuldu.