Karaciğer yağlanmasında 5 yiyeceğe dikkat!

Aşırı alkol tüketimi, hareketsiz bir yaşam tarzı veya sağlıksız beslenme nedeniyle ortaya çıkan karaciğer yağlanmasında bazı gıdalar hastalığı şiddetlendirebiliyor. İşte uzak durulması gereken o 5 gıda...

Karaciğer yağlanması dünya çapında oldukça yaygındır ve dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20 ila 30'unu etkilemektedir.

Karaciğer yağlanması erkeklerde, kadınlara göre 2 kat daha yaygındır. Yağlı karaciğer hastalığı sinsi ve ilerleyici bir hastalıktır ve hala sınırlı bir teşhis ve tedavi yöntemlerine sahiptir. Aşırı kilo, karaciğer yağlanmasında en büyük risk faktörüdür.

Yağlı karaciğer hastalığı, vücutta farklı iltihaplanma süreçlerine yol açabilen karaciğerde yağ birikmesi nedeniyle ortaya çıkar. Sıklıkla obezite, diyabet, hipertansiyon, aşırı alkol tüketimi veya yüksek kolesterol ile ilişkilidir.