Faydalarını öğrendikten sonra yemediğinize pişman olacaksınız! İşte o şifalı sebze...

Yeşil yapraklı sebzeler arasında yer alan kerevizin faydaları saymakla bitmiyor. Tam bir şifa deposu olan ve lezzetiyle sofralarımızdan eksilmeyen kereviz vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin kaynağıdır.

Kereviz, sahip olduğu özel lezzetiyle doğru pişirildiği zaman bir kez tadanın bir daha hayatından çıkarmak istemediği bir bitkidir. Geleneksel Türk mutfağının demirbaşları arasında yer alarak birçok yemekte karşımıza çıkabilir. Tarihi eski uygarlıklara kadar uzanan kereviz, lezzetinin yanında faydalarıyla da göz doldurur.

KEREVİZİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Yüksek lif ve su oranına sahip olan kereviz, sindirim sistemini düzenleyen bitkilerden bir tanesidir. Kereviz tohumu idrar söktürücü olmasıyla bilinir.
  • Sahip olduğu antidoksanlar sayesinde vücutta iltihap toplanmasını engeller. Eklem ağrıları ve akciğer enfeksiyonları gibi hastalıkları olanlar için kereviz fazlasıyla faydalıdır.
  • Mide asidini düzenleyen kereviz, reflüden şikayetçi olanlar için sıklıkla önerilir.
  • Kereviz, sahip olduğu fenolik maddeler sayesinde kasların gevşemesini sağlar. Böylelikle kan basıncını ve kalp atışını düzenler.
  • A vitamini ve beta-karoten bakımından zengin bir içeriği olan kereviz, cildi korur ve cildin onarılmasında rol oynar.

Kemiklerin güçlenmesinde ve kemik hastalıklarıyla mücadelede kereviz büyük bir etkiye sahiptir.

Binbir derde deva olan kereviz maydonozgiller grubunda yer alıyor. Yeşil yapraklı sebze olan kereviz faydalarıyla şaşırtıyor. Hem mineral hem vitaminler açısından zengin bir besin kaynağı olan kereviz kış mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olarak karşımıza çıkıyor. Kereviz içerisinde C vitamini, D vitamini, A vitamini, B6 ve B12 vitaminleri barındırır. Antioksidan özelliği sayesinde kereviz vücudu temizler.