Kibatos batığında zeytinyağı işliği ve hamam yapısı bulundu

Yalova'nın Altınova ilçesi açıklarında denizin yüzeyinden yaklaşık 3,5 metre derinlikte yer alan tarihi Kibatos Kalesi'ndeki su altı kazılarında zeytinyağı işliği ve hamam yapısı bulundu.

Altınova Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının izni, Altınova Belediyesinin desteğiyle başlatılan "Yalova Kıyıları Antik Liman ve Sualtı Yüzey Araştırması" kapsamında önceden bilinmeyen 6 yapı tespit edildi.

Belediye Başkanı Metin Oral, Kazı Başkanı ve Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Sualtı Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Serkan Gündüz ve ekibiyle yaklaşık 2 saat süren dalışa katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Oral, antik yapıların ortaya çıkarılması ile bölgenin turizme açılması için girişimde bulunacaklarını belirtti.

Oral, "Tarih için tarihi bir dalış yapma imkanı bulduk. Tabii her geçen gün yeni bilgiler, daha büyük bir kentin varlığını işaret ediyor. Çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Tarih boyunca stratejik bir konum ve önemde bulunan Altınova'mızın tarihi kimliğini, değerlerini tüm dünya öğrenecek." ifadesini kullandı.