En kolay börek tarifleri
Börek, Türk mutfağında bir açılmış hamurun veya yufkanın arasına çeşitli malzemeler konularak değişik biçimlerde pişirilebilen hamur işi çeşididir. Sizler için en kolay, şipşak hazırlanan beş börek tarifini derledik.
Pratik makarnalı börek nasıl yapılır?
Makarnalı Börek Malzemeleri
- 250 Gram Makarna (Çiğ)
- 9 Adet Milföy Hamuru
- 1 Adet (Orta) Havuç
- 1 Adet (Orta) Kabak
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Çorba Kaşığı (Tepeleme) Un
- 1 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı (Rendelenmiş) Kaşar Peyniri (Yağlı)
- 1 Adet Yumurta
- 8 Dilim (İnce) Sucuk (Yağlı)
- 1 Porsiyon (Orta) Yumurta Sarısı
- 1 Çay Kaşığı Susam
- 1 Çay Kaşığı Çörek Otu
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
Makarnalı Börek Tarifinin Yapılışı
- Havuç ve kabağı yıkayıp temizleyin. Minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda haşlayıp süzün. Makarnayı kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın.
- Tereyağını tavada eritip unu pembeleştirin. Sütü azar azar ilave edip sürekli karıştırarak beşamel sos kıvamında oluncaya kadar pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.
- Makarna ve sebzeleri derin bir kâseye alın. Sucuk dilimleri, beşamel sos, 1 yumurta, kaşar peyniri tuz ve karabiberi ekleyip yavaşça harmanlayın.
- 4 milföy hamurunu birleştirip fırın kalıbının dibine döşeyin. Makarnalı karışımı ilave edin. Kalan milföyleri birleştirip üzerine kapatın.
- Yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotunu serpin. 170 dereceye ayarlı fırında pişirin.