Kurban Bayramı'nda nasıl beslenilmeli? Öğünlerde nelere dikkat edilmeli? Uzmanı yanıtlıyor
Kurban Bayramı'nda olması gereken beslenme modeline yönelik tavsiyelerde bulunan Dyt. Ceren Kaplan, risk grubunda olan kişileri de ayrıca uyardı. Bayram'da et tüketiminin nasıl olması gerektiğine vurgu yapan Kaplan, etin doğru saklama koşullarından da bahsetti. İşte size kılavuz olacak o haber..
Kurban Bayramı'nda günlük 5 köfte veya 12-15 parça kuşbaşı etten daha fazla tüketilmemesini tavsiye eden Dyt. Ceren Kaplan, “Kırmızı et, iyi kalite bir hayvansal protein olup, demir, çinko, magnezyum, fosfor mineralleri ve B1, B6, B12 ve A vitaminleri ile birlikte yüksek miktarda doymuş yağ içerir. Tabakta etle birlikte süt, meyve-sebze, tahıl grubu da bulunmalı ve dört yapraklı yonca modeli tamamlanmalıdır. Bu sayede hem çeşitlilik sağlanır hem de besinlerin yararı artacaktır” dedi.