Bu akşam ne pişirsem derdine son! Masterchef tarihine damga vuran imza yemekleri ve tarifleri

Masterchef şeflerinin imza yemekleri aynı zamanda en çok konuşulan lezzetler arasında yerini aldı. İştah ve merak uyandıran imza yemeklerini sizler de yapmak isterseniz, işte o tarifler...

Ramen

Malzemeler

400 gram tavuk
2 yemek kaşığı soya sosu
1 paket ramen (noodle da kullanabilirsiniz.)
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)
4-5 dal taze soğan
1 yemek kaşığı susam yağı
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Tuz

Üzeri için:

100 gram soya filizi
3-4 dal taze soğan (yalnızca yeşil kısımları)

Nasıl Yapılır

İlk olarak bir tencerenin içerisine 2 bardak su ve tavukları ekleyin.
Üzerine rendelenmiş zencefil, sarımsak, tuz ve yeşil soğanı da ekleyerek yaklaşık 30 dakika haşlayın.


Ardından suyun içinden haşlanan tavukları alın ve didikleyin.
Suyu süzgeçten geçirerek başka bir tencereye aktarın.


Suyun içerisine susam yağı ve soya yağını ilave edin. Bu suyu 15 dakika boyunca kaynatın.


Farklı bir tencereye 2 bardak su ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine ramenleri ve kabartma tozunu ekleyin.


Ramen yumuşayıncaya kadar pişirin. Ramenleri süzdükten sonra bir kabın içerisine alın.


Susam yağıyla birlikte kaynayan sudan bir kepçe alın ve ramenin üzerine dökün. Afiyet olsun.