Bu akşam ne pişirsem derdine son! Masterchef tarihine damga vuran imza yemekleri ve tarifleri
Masterchef şeflerinin imza yemekleri aynı zamanda en çok konuşulan lezzetler arasında yerini aldı. İştah ve merak uyandıran imza yemeklerini sizler de yapmak isterseniz, işte o tarifler...
Ramen
Malzemeler
400 gram tavuk
2 yemek kaşığı soya sosu
1 paket ramen (noodle da kullanabilirsiniz.)
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)
4-5 dal taze soğan
1 yemek kaşığı susam yağı
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Üzeri için:
100 gram soya filizi
3-4 dal taze soğan (yalnızca yeşil kısımları)
Nasıl Yapılır
İlk olarak bir tencerenin içerisine 2 bardak su ve tavukları
ekleyin.
Üzerine rendelenmiş zencefil, sarımsak, tuz ve yeşil soğanı da
ekleyerek yaklaşık 30 dakika haşlayın.
Ardından suyun içinden haşlanan tavukları alın ve didikleyin.
Suyu süzgeçten geçirerek başka bir tencereye aktarın.
Suyun içerisine susam yağı ve soya yağını ilave edin. Bu suyu 15
dakika boyunca kaynatın.
Farklı bir tencereye 2 bardak su ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya
başladığında içerisine ramenleri ve kabartma tozunu ekleyin.
Ramen yumuşayıncaya kadar pişirin. Ramenleri süzdükten sonra bir
kabın içerisine alın.
Susam yağıyla birlikte kaynayan sudan bir kepçe alın ve ramenin
üzerine dökün. Afiyet olsun.