O illere sarı kodlu uyarı! Meteoroloji açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından haftanın ilk günü olan 22 Mayıs Pazartesi hava durumu tahminşeri yayınlandı. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olurken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yayınlanan rapora göre; Pazartesi günü İç Ege ve Batı Akdeniz’de beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat çekildi. Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne ve Tekirdağ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

12 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'nin sarı kodlu uyardığı iller; İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Kütahya, Eskişehir ve Manisa.