Raf ömrü geçen bakliyat ürünleriyle Gaziantep'i tanıtacak

Gaziantep'te mozaik sanatçısı Gülçin Sökücü, çoğunluğu kentin yöresel lezzetlerinden oluşan yaklaşık 40 gıda ürününü mozaik sanatında kullanarak, kentin tanıtımına katkı sunmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi Mozaik Sanatları Merkezi Koordinatörü Gülçin Sökücü, 15-18 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 4. Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep) için çalışmalara başladı.

Sökücü, festivalin bu yılki teması olan "sürdürülebilirlik ve biyoçeşitlilik"e uygun olması için raf ömrü dolan bulgur, firik, menengiç, kurutmalık biber, kurutmalık patlıcan, mercimek, mısır gibi ürünleri mozaik eserlerinde kullandı.

Daire şeklinde farklı büyüklükteki tuvallere yüzlerce gıda ürününü tek tek yapıştırıcı yardımıyla yerleştiren Sökücü, 6 kişilik ekibiyle festivale 14 eserle katılacak.