Neden soğan doğramak ağlatıyor? İşte sırrı çözüldü
Türk mutfağının hemen her yemeğinde kullanılan lezzet ve aroma verici bir besin olan soğan diğer sebzelerden farklı olarak kesildiğinde gözlerimizi ve genzimizi yakar ve bizi adeta gözyaşlarına boğar. Yemeklere lezzet katan soğanın neden gözleri yaşartıyor? İşte cevabı...
Milliyet'in yaptığı araştırmaya göre, ABD' de bir üniversitede yapılan araştırmalar sonucu bilim adamları doğal bir ortamda yetişen bu bitkinin her canlı gibi kendini böceklerden ve mikroplardan korumak için bir savunma mekanizması geliştirdiğini açıkladı.
Bu savunma mekanizması sonucu çeşitli enzimler salgılayan soğanın bu enzimleri bir tür gaza dönüştürerek gözlerimizi yaşartıp boğazımızı yaktığı ortaya çıktı.