Spor yapıyorsanız bu besinleri sakın yemeyin! Asla yenmemesi gereken 16 besin

Spor, herkesin hayatında farklı bir yere sahip, kimisi için bir hayat tarzı, kimisi için de kilo vermek, fit kalmak için bir aracı. Her ne amaçla olursa olsun spor yaparken yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmelisiniz. İşte sporcuların asla yememesi gereken besinler...

1) Diyet Kola

Sağlıklı bir bedenin ilk şartı sağlıklı besinler yemektir. Spor yapıyorsanız yemekten kaçınmanız gereken bazı önemli besin grupları var.Yanlış beslenme tuzaklarına düşmemek için sporcuların yememesi gereken 16 besini sıraladık. 

Sporcular performanslarına direkt olarak katkı yapacak besinlere odaklanırlar; yediğim öğünde ne kadar protein var, sağlıklı yağ tüketimimi nasıl arttırabilirim vb. Siz siz olun beslenme düzeninizde yapay tatlandırıcılara yer vermeyin. Yapay tatlandırıcıların sağlığa her hangi bir yararları yok. Yapılan araştırmalar, her gün bir kutu diyet kola içmenin ciddi sağlık sorunları yaşamanıza ve kilo alma riskinin artmasına neden olduğunu gösteriyor.

Yapay tatlandırıcılar sanki gerçek bir besin tüketiyormuşsunuz gibi vücudunuza hile yapar ve gerçek besine kıyasla daha tatlı oldukları için de vücudunuz insülin (yağ depolayıcı hormon) salgılamaya başlar. İyisi mi siz tatlandırıcı içermeyen gıdaları makul ölçülerde tüketmeyi alışkanlık haline getirin.

Gazlı / asitli içecekler yüksek miktarda saf şeker içermektedir. Hazır meyve suları içerdiği şeker ve katkı maddeleri dolayısıyla yağ yakımını güçleştirecektir bunun yerine az miktarda taze sıkılmış meyve suyu ya da direkt su tercih edilebilir.