TGB 2 bin genci harekete geçirdi: Çadır kentlerin atom karıncaları

TGB, depremin ardından üniversite gençlerine çağrı yaptı. Önce yardım topladı, sonra gönüllü başvurularını aldı. Şimdi kriz masasıyla eş güdüm içinde, çadır kentlerdeki afetzedelerin her türlü ihtiyacına koşuyorlar. Arı gibi çalışan gençler, geleceğimiz için umut veriyor

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin'e yolda ulaştık. Hatay’da bir grup gönüllü genci karşılamaya, görevlerini anlatmaya gidiyordu. O, aracın içinde... Karanlıkta, gece 23:00 sularındayken konuştuk. Bir yandan da televizyon ekranlarında Tekyürek Kampanyası yürüyordu. Ekranda nakdi yardımlar, miktarları, sahipleri bir bir açıklanırken biz de Gaziantep’ten Hatay’a giden Nurdağı yolunda gençlik lideriyle ekranda buluştuk, Tekyürek’in gençlik ayağında neler yapıldığını dinledik. Tok sesiyle, hızlıca ama tane tane sahadaki TGB‘yi anlattı. Acıyı, mücadeleyi, umudu, enkazdan çıkan yeni dünyayı sesinden anlamak mümkündü.

ÇADIR KENT SORUMLULARI

TGB, üniversite gençlerine çağrı yaptı, önce yardım topladı, sonra gönüllü başvurularını aldı. Kulüpler, üniversite grupları, kime ulaşabilirlerse ulaştılar, duyuruya da devam ediyorlar. İnternet üzerinden yapılan çağrıya her gün yüzlerce başvuru geliyormuş. Kayahan’dan dinleyelim:

“TGB olarak depremin ilk anından itibaren seferber olduk. Kurduğumuz deprem komitesiyle bölgeye gittik. Hızlıca deprem gönüllüleri çalışmasını başlattık. Kısa sürede binlerce başvuru geldi. Türkiye'nin dört bir yanından arkadaşlarımız gönüllü olmak için öne atıldılar. Telefonla bizleri aradılar, görev talep ettiler. Hiçbir koşul öne sürmediler. Yatacak yer, beslenme ve ısınma tabiri caizse umurlarında değildi. İlk olarak yardım kampanyası başlattık. Öğrenciler arasında dayanışma yaratarak, seferber edebileceğimiz herkesi seferber ederek 12 tır gönderdik. Başta TGB Genel Sekreteri Samet Kunt olmak üzere bölgeye gittiler. İhtiyaçları tespit ettiler."

Kayahan Çetin, ilk elde yardımların toplandığını 2 bini aşkın gönüllü ordusunu  AFAD ve devlet görevlilerinin yönergesiyle sahaya sevk ettiklerini söyledi:  “Şu an yoldayız, gidiş sebebimiz de 50 kişilik TGB’li gönüllü arkadaşlarımızla buluşmak, onlara görevlerini anlatmak. Hatay’a geçecekler yarın. Orada çadır kentin sorumluluğunu alacaklar. Afşin Gençlik Merkezinde 40 kişilik bir merkezin sorumluluğunu aldık. Biz de ön hazırlıklar için gidiyoruz. Enkaz kaldırma ve çadır kentlerin kurulmasından sonra ihtiyaçlar artacaktır."