‘Türk Mutfağı’ dünya turunda

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ‘Türk Mutfağı Haftası’ dünya çapında yapılan etkinliklerle büyük ilgi topladı. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun katıldığı etkinlikle ilgili görüşlerini Aydınlık Avrupa’ya anlattı.

HABER: ŞAFAK ERDEM

Türk kültürünü ve tatlarını tanıtmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri yurt dışında birçok etkinlik ile kutlandı. Etkinliklerde büyükelçiler, diplomatlar, devlet yetkililerinin yanı sıra çok sayıda Türk ve yabancı ziyaretçi bir araya geldi. 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında birçok ülkede Türk tatları tanıtıldı.

Avusturya'daki etkinlikte Türk tatları görücüye çıktı. Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğinde usta aşçıların da katılımıyla Türk mutfağının tanıtımı yapıldı. Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, eşi Azize Ceyhun, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Muhtar Gün'ün yanı sıra Avusturyalı yetkililer ve çok sayıda ülkeden büyükelçiler katıldı.