Ustalarından tarif sırları ile Hatay'ın meşhur yemekleri

Deprem felaketi ile birlikte son zamanlarda hep üzüntülü haberler aldığımız, dertleriyle kedere boğulduğumuz kadim şehir Hatay'ı bu kez güzel analım. İşte karşınızda Hatay'ın damak çatlatan meşhur lezzetleri...

Belen Tava

İsmini Hatay'ın ilçesinden alan Belen tava, Türkiye’ye adını duyuran yöresel lezzetlerden birisidir. Demir döküm tava içerisine atılan kırmızı biber, soğan, yeşil biber ve kuzu eti; tereyağı eklenerek fırında pişirilmeye bırakılmaktadır. Çömlek güveçleri andıran bir görünüme sahip olan Belen tava, içerisine eklenen çeşitli baharatlar ile piştikten sonra pilav ve salata ile servis edilmektedir. Belen ilçesinde yer alan Kurtoğlu Restaurant, Belen tava konusunda oldukça iddialıdır.