Uzmanlar açıkladı! Acı bal yiyen ayı "Balkız" neden bayıldı?

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden bal uzmanı Prof. Dr. Kolaylı, kovanlardaki balı yiyen ayının baygınlık geçirmesiyle gündeme gelen acı balda zehir etkisinin, kuraklığın etkisiyle arttığına dikkat çekti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) KTÜ Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü'nde öğretim görevlisi ve bal uzmanı Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, Düzce’de çiftçilerin bal kovanlarına dadanan yavru ayının fazla yediği bal sonrası baygınlık geçirmesiyle gündeme gelen ve halk arasında 'deli bal' olarak da adlandırılan acı balda, küresel iklim değişikliği kaynaklı kuraklıktan sonra zehir etkisinin arttığını söyledi.