Yemeğin salçası fazla mı kaçtı? Dökmeden önce bu yöntemleri uygulayın!

Aldığı kadar un, bir tutam tuz, kulak memesi kıvamında şeklinde yemek tariflerinde sıkça duyduğumuz ama anlam veremediğimiz ölçüleri duymuşsunuzdur. Bu ölçülere göre yaptığımız yemeklerde en büyük korkumuz malzemenin ölçüsünü kaçırmaktır. Peki yaptığınız yemek salçalı oldu, şimdi ne olacak?

Aramızda mutfağa girmeyen, yemek yapmayan neredeyse hiç yoktur. Mutfağa girenlerin kabuslarından biri de yemek yaparken ayarı kaçırmaktır. Bazen yemeğin tuzunu fazla kaçırmak, ölçünün dışına çıkarak biberi fazla koymak ya da yemeği çok ekşi yapmak. Aslında tüm bu durumların çaresi yine mutfakta, tam da sizin yanı başınızda.