Zerdeçalın faydaları neler, zerdeçal zararlı mı, zerdaçal kanseri önler mi?
Zerdeçal son yıllarda bağışıklık desteği denilince öne çıkanlardan. Peki zerdeçalı günde ne kadar almalıyız? Nasıl tüketmeliyiz? Fazlası zararlı mı? Kanseri önler mi?
Prof. Osman Müftüoğlu bugünkü
köşesinde zerdeçalın faydalarını şöyle yazdı;
"Peki, zerdeçal bu kadar güçlü bir bağışıklık desteği ise “Onu ne
ile ne zaman ve nasıl tüketmemiz daha doğru olur?” sorusunun cevabı
aslında düşünüldüğü kadar karmaşık değildir. Zerdeçalın en çok
kullanıldığı geleneksel Hint mutfağında neler yapılıyorsa onu
dikkate almak yeterli olur. Geleneksel Hint mutfağında günde
ortalama bir iki çay kaşığı toz zerdeçal tüketiliyor.