Zerdeçalın faydaları neler, zerdeçal zararlı mı, zerdaçal kanseri önler mi?

Zerdeçal son yıllarda bağışıklık desteği denilince öne çıkanlardan. Peki zerdeçalı günde ne kadar almalıyız? Nasıl tüketmeliyiz? Fazlası zararlı mı? Kanseri önler mi?


Prof. Osman Müftüoğlu bugünkü köşesinde zerdeçalın faydalarını şöyle yazdı;

"Peki, zerdeçal bu kadar güçlü bir bağışıklık desteği ise “Onu ne ile ne zaman ve nasıl tüketmemiz daha doğru olur?” sorusunun cevabı aslında düşünüldüğü kadar karmaşık değildir. Zerdeçalın en çok kullanıldığı geleneksel Hint mutfağında neler yapılıyorsa onu dikkate almak yeterli olur. Geleneksel Hint mutfağında günde ortalama bir iki çay kaşığı toz zerdeçal tüketiliyor.