Zor zamanda dost eli uzattılar

Asya’dan Afrika’ya, Latin Amerika’dan Avrupa’ya 86 ülkesinden ekipler depremzedelere yardım için Türkiye’ye koştu. Uluslararası dayanışma seferberliğinden geriye Türk milletinin hafızasında, hiçbir zaman unutmayacağı kareler kaldı...

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Türkiye asrın felaketiyle yüzleşir yüzleşmez uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm durumu ilan etti. İlk andan itibaren yeryüzünün yedi ikliminden yardım ekipleri Türkiye’ye akın etti. Dün itibariyle 86 ülkeden gelen ekipler çalışmalarına son verip memleketlerine dönmeye başladı.  Önceki gün Birleşik Arap Emirlikleri’nin düzenlediği Dünya Hükümet Zirvesi’ne yolladığı mesajda uluslararası yardımla ilgili şunları söyledi:

“Bugün de Afrika'dan Asya'ya, Amerika'dan Balkanlar'a, Avrupa'dan Körfez Bölgesi'ne kadar yüz milyonlarca dost ve kardeşimizin bizlere uzattıkları yardım ellerine şahit oluyoruz. Kısıtlı imkanlarına rağmen, elindeki avucundaki varını, yoğunu ülkemize gönderen tüm kardeşlerimden Allah razı olsun diyorum.

"Kimi ülkeler bizzat arayarak, kimisi kurtarma ekiplerini göndererek, kimisi yardım kampanyaları düzenleyerek Türkiye ile dayanışmasını ortaya koydu. Gece gündüz demeden milletimiz için yardım toplayan, ekipleriyle arama kurtarma mücadelemize destek veren, dualarında bizleri unutmayan tüm dost ve kardeş ülkelere sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sergilediğiniz bu kara gün dostluğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu afet, uluslararası dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir.”