1 Mart Tezkeresi’nin reddi kutlanacak

Meclis’te 22. Dönemde görev yapan CHP milletvekilleri, 1 Mart 2003'te Meclis'e getirilen ve “1 Mart Tezkeresi” olarak anılan tezkerenin reddini kutlayacak.

22.Dönem CHP milletvekillerinin yapacağı anma ile ilgili olarak Aydınlık’a bilgi veren dönemin CHP Meclis Grup Başkanvekili Kemal Anadol, pandemi süresince kutlamalara ara verdiklerini kaydederek, “1 Mart Tezkeresinin reddi Türkiye tarihinin en önemli günlerinden biridir. Türkiye büyük bir beladan kurtarılmıştır. Bizler bu nedenle bu günü kutlamayı gelenek haline getirdik. Bu yıl yeniden kutlayacağız” dedi.

22. Dönemde Meclis’te görev yapan ve 1 Mart Tezkeresine red oyu veren milletvekilleriyle Ankara’da Anadolu Kulübü’nde biraraya geleceklerini belirten Anadol, toplantıda 1 Mart 2003 günü yaşananların ve o güne ilişkin anıların anlatılacağını bildirdi. 1 Mart Tezkeresi’ne “hayır” oyu veren milletvekillerinin büyük çoğunluğu zaman içinde CHP’den tasfiye edildi. 1 Mart Tezkeresi’ne “hayır” oyu verip de şu anda Meclis’te görev yapan az sayıda milletvekilinden hiç birinin davet edilmesine rağmen bu kutlamalara katılmaması dikkat çekti.

Sonraki Haber