1 su bardağı irmik varsa mutfağa koşun! Tavada pişiyor, aslından güzel oluyor! İrmikten ekmek kadayıfı tarifi...
İrmikten ekmek kadayıfı mı olur demeyin! Öyle lezzetli bir tarif ki aslını bırakın aratmayı ondan katbekat güzel oluyor. Yalnızca 1 su bardağı irmiğiniz varsa hemen mutfağa koşun ve bu tarifi deneyin. Üstelik fırın kullanmaya da ihtiyaç yok. İşte irmikten ekmek kadayıfı tarifi...
Bu haberimizle, irmikle yapılan en güzel tariflere bir yenisini ekliyoruz! Yalnızca bir su bardağı irmikten yapabileceğiniz ekmek kadayıfı iddia ediyoruz aslından bile güzel olacak. Tüm tadına bakanlar bir tabak daha yemek isteyecek. Özellikle çocukların bayılarak yediği, altın günlerinde 'Bunun tarifini benimle de paylaş' diyenlerin hiç bitmediği irmikten ekmek kadayıfını mutlaka denemenizi öneriyoruz. Üstelik bu tarifi hazırlarken fırına da ihtiyacınız olmayacak! Kağıt ve kaleminiz hazırsa buyurun tarifimize...
İRMİKTEN EKMEK KADAYIFI İÇİN MALZEMELER
2 tane yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı su
1 su bardağı şerbet (soğuk)
3-4 top kaymak
İRMİKTEN EKMEK KADAYIFI NASIL YAPILIR?
1) Yumurta ve şekeri derin bir kaba alın ve iyice çırpın. Ardından içine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
2) İrmik, un ve kabartma tozunu da karışıma ekleyin ve güzelce çırpın. İçerisine suyu da ilave edip karıştırmaya devam edin.
3) Küçük bir tavayı soğuk tereyağı ve unla kaplayıp içine yarıya böldüğünüz harcı dökün. Onu pişirdikten sonra kalan harcı da pişirin ve iki farklı kek hazırlayın.
4) Pişen keke, soğuk şerbeti dökün. Şerbetini iyice çekmesini bekleyin.
5) Soğuyan keklerden birinin üzerine kaymağı koyun ve iyice yayın. İkinci keki üzerine kapatın.
6) Toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Şimdiden deneyecek herkese afiyet bal şeker olsun!