1 tatlı kaşığı 1 milyon antioksidan içeriyor! O besini her gün tüketen hastalık yüzü görmüyor

Binlerce yıldır sağlığa faydalarıyla şifa dağıtan keten tohumu, 1 tatlı kaşığında 1 milyon antioksidan içeriyor. Peki günde 1 tatlı kaşığı keten tohumu tüketirseniz ne olur? İşte detaylar...

Bin yıllar önce Mısır'da yetişmeye başlayan ve o zamandan beri geleneksel tıpta şifa kaynağı olarak kullanılan keten tohumu, her derde deva faydalarıyla adından söz ettiriyor. Günlük tüketilen 1 tatlı kaşığı keten tohumundaki 1 milyon antioksidan, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan koruyor. Peki günde 1 tatlı kaşığı keten tohumu tüketirseniz ne olur?

GÜNDE 1 TATLI KAŞIĞI KETEN TOHUMU TÜKETİRSENİZ...

Öğütülmüş olarak tüketilmesi gereken keten tohumu, bir tatlı kaşığında bir milyon antioksidan barındırıyor. Günde 1 tatlı kaşığı keten tohumu tüketmek bakın sağlığa nasıl faydalar sağlıyor...

1. Antioksidan deposudur

Günde bir tatlı kaşığı keten tohumu tüketmek, vücudunuzun ihtiyacı olan antioksidanlara kavuşmasını sağlar.

2. Lif kaynağıdır

Bağırsaklarda biriken kalıntıları yumuşatarak boşaltımı kolaylaştıran keten tohumu, günde bir tatlı kaşığı tüketildiğinde bağırsaklardaki suyu emer ve sindirimi de kolaylaştırır.

3. Tansiyonu dengeler

Yapılan bir araştırmaya göre, günde 1 tatlı kaşığı keten tohumu tüketmek kalpte yaşanan damar duvarı basıncını dindirir ve yüksek tansiyonu düşürerek dengeler.

4. Kanser riskini azaltır

Keten tohumu, içerdiği omega-3 sayesinde kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller. Günde 1 tatlı kaşığı keten tohumu tüketmek, kolon, meme, akciğer ve prostat kanseri gibi kanser türlerine karşı bağışıklık sağlar.

Sonraki Haber