1 tatlı kaşığı ekleyince aslından ayrılmıyor: Pastane usulü yalancı tavuk göğsü tarifi

Sütlü tatlı seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız. İşte karşınızda gerçeğine en yakın pastane usulü yalancı tavuk göğsü tarifi...

Oldukça pratik bir tatlı olan yalancı tavuk göğsüne 7'den 70'e herkes bayılıyor. Hem az malzemeli hem de aslına en yakın halini yapabileceğiniz mükemmel bir tarifle karşınızdayız! İşte sütlü tatlıları sevenlerin vazgeçilmezi olacak yalancı tavuk göğsü tarifi...

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ İÇİN MALZEMELER

  • 125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

PÜF NOKTALARI:

- Unu mutlaka eleyin, bu topaklanmayı önleyecektir.

- Muhallebiyi pişirirken çırpma teli kullanırsanız kıvamı daha güzel olacaktır.

- Eğer muhallebi topaklandıysa mikser yardımıyla çırparak durumu düzeltebilirsiniz.

- Unu kavururken kıvamına dikkat etmelisiniz. Un fazla kavrulursa tatlının hem tadı hem de kıvamı bozulacaktır. Bu nedenle mutlaka ocağı kısık ateşte kullanmayı tercih edin.

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ HAZIRLANIŞI

1) Derin bir tencerede tereyağını eritin. Ardından elediğiniz unu ekleyip güzelce kavurun.

2) Un sarı bir renk alıp kokusu çıkmaya başladığında sütü yavaş yavaş ilave edin. Bu sırada bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.

3) Şekeri ekleyin ve muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirme işlemini sürdürün.

4) Muhallebinin üzeri göz göz olunca vanilyayı ekleyin ve ocağın altını kapatın.

5) Muhallebiyi yaklaşık 7-8 dakika kadar bir mikser yardımıyla yüksek devirde iyice çırpın.

6) Bir borcamı su ile ıslatın ve muhallebinizi döktükten sonra soğumaya bırakın.

7) Yalancı tavuk göğsü tatlısı oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun. Tatlınızı buzdolabından en az 4 saat boyunca bekletin. 

8) Servis ederken üstünü tarçın ile süsleyin. 

SERVİS ÖNERİSİ: Yalancı tavuk göğsü tatlısının üzerine damak zevkinize göre toz fıstık ya da Hindistan cevizi tozu da serpebilirsiniz.

 Kaynak: yemek.com

Sonraki Haber