10 bin TL emekli maaşı bakın ne kadar olacaktı? Gerçek rakam ortaya çıktı! Uzman isim açıkladı

Ocak ayında emeklilerin zamlı maaşları belli oldu. En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseltildi. Emekliler yeni bir düzenleme beklerken ünlü gazeteci yıllar içerisinde emekli maaşı ile asgari ücretin arasındaki farkın nasıl açıldığını anlattı. En düşük emekli maaşı bakın ne kadar olmalıymış.

Milyonlarca emekli yüzde 49,25 zam oranı ile yeni aylıklarını almaya başladı. 6 bin 700 liranın altında olan kök maaşları en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'ye tamamlandı. Emekliler maaşların erimesinden kaynaklı seyyanen zam ve intibak yasası bekliyor. Ünlü gazeteci Ekrem Açıkel, yıllar içerisinde maaşlarının nasıl eridiğini ve asgari ücrete oranı ile ne kadar olması gerektiğini açıkladı.

'EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 24 BİN TL...'

Açıkel, "2003 yılında AK Parti iktidara geldikten sonra en düşük emekli maaşı 332 lira kaydedildi. 2003 yılı Ocak ayında en düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 47 üzerinde seyretmiş. 2024 yılında ise Asgari ücret 17 bin 2 TL oldu. Bugün en düşük emekli maaşı 10 bin TL açıklandı. 20 yıldaki değişimde Asgari ücret en düşük emekli maşının yüzde 40 üzerine çıktı. Bu insanları asgari ücretin altında maaşla açlığa ve yokluğa mahkum etmek nasıl açıklanabilir" dedi.

Açıkel, emekli maaşlarında olması gereken rakamın 24 bin 993 TL olduğunu belirtti.

Sonraki Haber