10 dakikada çabuk pişi nasıl yapılır? İşte en pratik pişi tarifi...

Pişi herkes tarafından çok severek tüketilen bir hamur işidir. Genellikle sabah kahvaltılarında yenilmesi tercih edilir. Ancak siz istediğiniz zaman yapıp yiyebilirsiniz. Üstelik bu tarif çok pratik. 10 dakikada çabuk pişi nasıl yapılır? İşe detaylar!

Pişi Türk mutfağında çok sık tüketilen bir hamur işi yemeğidir. Özellikle de kahvaltılarda hazırlanıp yenildiği görülür. Ancak sizin canınız ne zaman yemek isterse o zaman yiyebilirsiniz. Pişi öyle bir hamur işidir ki isterseniz tuzlularla isterseniz tatlılarla tüketebilirsiniz. Eğer tatlı ise tüketmek isterseniz yanına bal ya da pekmez çok yakışacaktır. Ben tatlıcı değilim tuzlu severim derseniz de peynirle zeytinle inanılmaz uyumlu bir lezzet haline gelir. O halde bu tarifin ayrıntılarına geçebiliriz. Üstelik bu tarifi yapmak çok basit ve pratik. Çok vaktinizi almayacak bir tariftir. 10 dakikada çabuk pişi nasıl yapılır? İşte en pratik pişi tarifi...

10 DAKİKADA ÇABUK PİŞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

YAPILIŞI

  1. Un, kabartma tozu ve tuzu bir karıştırma kabında birleştirin. Sonrasında süt ve yoğurdu ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  2. Karışımı yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamurun kıvamı, ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır.
  3. Hamurunuzu bir örtü ile kapatın ve yaklaşık 20-30 dakika bekletin.
  4. Geniş bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopardıktan sonra avuç içinde yuvarlayın ve hafifçe bastırarak şekillendirin.
  5. Şekillendirdiğiniz pişileri sıcak yağa yerleştirin. Pişilerin her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Bu işlem genellikle her iki taraf için yaklaşık 2-3 dakika sürecektir.
  6. Kızaran pişileri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağlarını alın.

Sonraki Haber