10 dakikada çıtır çıtır börek! Haşhaşlı börek tarifi...

Hamur mayalama derdi olmadan çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz haşhaşlı katmer tadında pratik ve inanılmaz lezzetli bu tarifi mutlaka denemelisiniz. 10 dakikada çıtır çıtır börek! Haşhaşlı börek tarifi...

Böreğin her türlüsünü severiz, hele bir de evde açılan yufkadan yapıldı mı, damaklar bayram eder. Bulduğumuz her şeyi yufkaya sarma merakımız sonucu sonsuz sayıda börek çeşitlerimiz oldu. Peynirli, kıymalı, patatesli, mercimekli, pırasalı, patlıcanlı...

Biraz daha farklı bir tat arayanlara, çörek tadında, tatlı tuzlu arasında bir tat olsun diyenlere haşhaş ezmeli börek tarifini öneriyoruz. Evde hazırlayacağınız yufkaların lezzetiyle, haşhaşın güzel aromasının birleşimi ile ortaya çıkacak mükemmel sonuca bayılacaksınız.

HAŞHAŞLI BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet yufka
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı
1yemek kaşığı haşhaş tohumu

HAŞHAŞLI BÖREK TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Dilerseniz iç harca ince kıyılmış ceviz de ekleyebilirsiniz.

HAŞHAŞLI BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bir kaseye haşhaş ezmesi ve sıvı yağı koyup homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine haşhaş ezmesini sürün.

Üzerine ikinci yufkayı koyun. Yufkayı 12 dilime kesin.

Bir dilimi iki yandan katlayın.

Rulo şeklinde sarın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş tohumu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

Üzerine susam serpebilirsiniz.

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber