10 tane yemek isteyeceksiniz! Asla yağ çekmeyen balon gibi şişen pişi tarifi

İddia ediyoruz bu pişiden 10 tane yemek isteyeceksiniz. Çünkü asla yağ çekmiyor ve balon gibi şişiyor. Eğer siz de "pişim kabarmıyor" diyenlerdenseniz pratik tarifimize mutlaka göz atmalısınız. Bu tarifle yapılan pişi asla yağ çekmiyor ve balon gibi kabarıyor.

Asla yağ çekmeyen ve balon gibi şişen pişi tarifi ile karşınızdayız. Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazlarından biri olan, çay ve peynirin en güzel eşlikçisi pişiyi bir de bizim tarifimizle deneyin. Hiç zorlanmadan pişinin balon gibi kabardığını ve asla yağ çekmediğini göreceksiniz. İşte asla yağ çekmeyen ve balon gibi kabarma garantili pişi tarifi...

BALON GİBİ ŞİŞEN PİŞİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 paket yaş maya (ya da 1 paket kuru maya)
  • 5 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 2su bardağıayçiçek yağı

BALON GİBİ ŞİŞEN PİŞİ NASIL YAPILIR?

1) Ilık suya 1 yemek kaşığı toz şeker ve yarım paket yaş mayayı koyun ve çözdürün.

2) Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar dinlendirin.

3) Karışıma 3 su bardağı un ve tuzu ekleyin. Bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.

4) Kalan unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave edin. Bir yandan hamuru toparlamak için yoğurmaya başlayın.

5) Hamuru 5 ile 10 dakika arasında yoğurun. 

6) Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

7) Mayalanan hamuru tezgaha alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Üzerlerine un serpin ve elinizin içi ile hafifçe bastırarak düzleştirin. Hamurları tezgahta 10 dakika kadar daha mayalanmaya bırakın.

8) Hamurlar mayalandıktan sonra bir şişe kapağı yardımıyla bezelerin ortasına delik açın. Böylelikle pişiler daha iyi kabaracaktır.

9) Geniş ve derin bir kızartma tavasında yağı güzelce kızdırın. Pişileri yavaş yavaş yağa atın ve önlü arkalı kızartın. 

10) Fazla yağını almak için kızarttığınız pişileri servis etmeden önce bir havlu kağıt üzerinde bekletin.

PÜF NOKTASI: Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin. Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde unladıktan sonra şekil verin ve kızartın.

Şimdiden yapan herkesin eline sağlık, afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com - nefisyemektarifleri.com / Derleyen: aydinlik.com.tr

Sonraki Haber