108 yıllık Alman kulübü, adını Türk Gücü olarak değiştirdi

Almanya’nın köklü yerel spor kulüplerinden Turngemeinde Kirchheim (TG Kirchheim), futbol kategorisinde sevindirici bir değişiklik kararı aldı. Baden-Württemberg eyaletine bağlı 40 bin nüfuslu Kirchheim am Teck kasabasında faaliyet gösteren futbol takımı, hafta içinde yaptığı açıklamayla ismini değiştirdiğini açıkladı. Yeni isim, bölgede yaşayan Türkleri de mutlu etti. 1913 yılında kurulan futbol takımının yeni adının “Türk Gücü Kirchheim” olacağı belirtildi. Kulübün futbol kolunda düzenlenen başkan seçiminde önergeyi sunanlar, takımın bugüne kadar çok sayıda golüne de imza atan Kirchheimlı Türk futbolcular oldu. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kulüp kongresinde sunulan önergede imzası bulunan Habib Aydın, değişikliğe ilişkin ayrıntıları Aydınlık Avrupa’ya anlattı. Yeni bir sinerji yaratmak istediklerini ifade eden Aydın, kulübün futbol kolunu daha da geliştirmek istediklerini şu sözlerle ifade etti: “Kulübümüzde 16 yıldır genç takımı kurulamıyor. Halbuki futbolun sağladığı etkileşim özellikle gençler için çok önemli fakat çoğu kez aileler, masrafları karşılamakta zorlanıyor. Daha fazla reklam yapmak kulüp için de masraf oluşturuyor. Bu yüzden kulübe yeni bir imaj sağlayarak katkıda bulunmak istedik.”

‘GELENEKLERİ KORUYORUZ’

Takımın oyuncu kadrosunda yer alan Okan Elmas takımın Futbol Kolu Başkanı seçilirken, oyuncu Habib Aydın da reklam ve tanıtımı üstlendi. Kulübün köklü geçmişine işaret eden Aydın, kulüp yönetiminin de kararı mutlulukla sahiplendiğini şu sözlerle anlattı: “Kulübü Südet Almanları kurdu, Macarları da üye yaptı. Hitler faşizmi de 1933 yılında kulübü feshetti. Kirchheim ve çevresinde yaşayan biz Türkler içinse TG Kirchheim futbol takımı hep bir etkileşim aracı oldu. Yakın dönemde kulübümüz mülteciler için üçüncü bir takım bile oluşturdu. Üçüncü nesil olarak geleneği daha ileri bir boyuta ulaştırmak istediğimizde, kulüp başkanı bunu mutlulukla karşıladı. Kulübün yeni seçilen futbol kolu sorumlusu Okan Elmas’a hemen kulübün mührünü vererek ‘İstediğiniz önergeyi hazırlayın, ben size imzamı veririm.’ dedi.”

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İsim değişikliği, kulübün kabul ettiği TGK21 projesi kapsamında hayata geçiriliyor. Proje isim ve arma değişikliğini kapsarken, kadro ve idari yapıdaki mevcut durum korunacak. Yapılan değişikliğin amacını “gelenekleri korumak ve kültürleri birbirine bağlamak” olarak özetleyen takımın arması da yenilendi. Türk Gücü Kirchheim, armasında kulübün mor-siyah renklerini korurken, yeni armasına Türk bayrağını temsilen beyaz zemin üzerinde mor renkte ay ve yıldız işledi. Habib Aydın, değişikliğin daha şimdiden tüm kesimlerin ilgisini çektiğini vurguladı. Sosyal medya desteğinin yanı sıra yeni sponsorların da takım yöneticilerini aramaya başladığını ifade eden Aydın, gördükleri destekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Aydın, “Almanya’ya iş gücü göçünün 60. yılında kulübümüzün desteği bizim için büyük bir jest. Kirchheim’da yaşayan üçüncü nesil olarak takımımızın bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız.” diye konuştu.

Sonraki Haber