12 Dev Adam Büyük Britanya karşısında

A MİLLİ Erkek Basketbol Takımımız, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu ilk tur son maçında bu akşam Büyük Britanya ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Vertu Motors Arena'da oynanacak müsabaka TSİ 18.00'de başlayacak ve NTV'den canlı olarak ekranlara getirilecek.  Ay-yıldızlı ekip daha önce grupta Büyük Britanya'yı 84-67 mağlup ederken, Yunanistan'a 72-71 ve 76-67'lik skorlarla yenilmişti. FIBA'nın aldığı karar gereği Belarus'un ihraç edildiği grubun ardından milliler, A Grubu'nu ilk üç sırada tamamlayan ekipler ile ikinci turda eşleşecek.  İkinci turdaki maçlar sonunda gruplarında ilk üç sırayı alan 12 ekip ise FIBA 2023 Dünya Kupası'nda mücadele etmeye hak kazanacak.

ATAMAN İLE YENİ DÖNEM

Son yıllarda istenen başarıları bir türlü yakalayamayan A Milli Erkek Basketbol Takımımız, kısa sürede iki başantrenör değişikliği yaşadı. Ufuk Sarıca ile vasatı aşamayan milliler, Sarıca yerine göreve getirilen Orhun Ene idaresinde de fark yaratamadı. Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) kararı doğrultusunda Ene ile yollar ayrıldı ve kariyerinin en parlak günlerini yaşayan Ergin Ataman başantrenörlüğe getirildi.  A Milli Takımımızın Büyük Britanya maçı kafilesinde yer alan oyuncu kadrosu şu şekilde:

Oyun kurucu: Larkin - Berk - Kartal

Şutör guard: Melih - Buğrahan - Yiğit

Kısa forvet: Onuralp - Metecan - Egehan

Uzun forvet: Sadık Emir - Yiğitcan

Pivot: Sertaç - Ö. Faruk - Muhsin - Egemen

Sonraki Haber