12 Dev Adam çok daha iyisini yapacak güçte. Kazanırken ders çıkarabilmek...

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu ilk maçında Karadağ'ı 72-68 yense de savunma hataları ve verimsiz hücumlar hayal kırıklığı yarattı. Milliler bugün Bulgaristan'la karşılaşacak. Doğru işler yaparak kazanmak en büyük hedef

2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2022) A Grubu'nda mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımımız, turnuvadaki ilk maçında önceki akşam Karadağ'ı 72-68 mağlup etti. Şampiyonaya kazanarak başlamak değerli olsa da vasat bir rakip karşısında yapılan ve galibiyeti tehlikeye atan hatalar endişe vericiydi.

SAVUNMADA UYUDUK

Milliler, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki maç boyunca özellikle pota altında beklenen sertliği yakalayamadı. İlk ve üçüncü periyodun başlarında rakip kısaların çembere kolay gitmesine çare bulamadık.

Pivotlarımızdan Sertaç Şanlı savunmada hayli kırılgan bir görüntü verdi, 4 ve 5 numarada süre alan Alperen Şengün ikili oyun savunmasında sık sık aksadı, konsantrasyonu çok düşüktü. Maçın kaderinin Karadağ'ın ellerine geçtiği son bölümde, yaptıkları bir hücum faul ve bençimize yolladıkları hatalı bir pas imdadımıza yetişti, skor 72-68 lehimize sonuçlandı.

LARKIN VE MELİH’İN ŞUTLARI HAYAT VERDİ

En önemli skorerlerimizden Furkan Korkmaz'ın maç sabahı yaşadığı sakatlık, Cedi Osman'ın ise kaçırdığı boş şutlar hücumda beklenen seviyeden uzak kalmamıza sebep oldu. Cedi'nin ikinci yarı takıma katkı vermek adına içeriyi zorladığı anlar ve dripling üstü şut denemeleri iyi niyetli fakat verimsiz girişimler olarak öne çıktı.

EuroBasket 2022'deki ilk müsabakamızda hücumda en doğru katkıyı Shane Larkin ve Melih Mahmutoğlu'ndan aldık. Larkin oyun kurucu pozisyonunda hem topu doğru paylaşmamızı hem de yayın gerisinden üç sayılık isabetler bularak oyunu açmamızı sağladı. Kaptan Melih de ekstra paslar üzerinden ceza şutlarında yüksek isabetle oynadı ve hücumlarımıza nefes aldırdı.

Larkin 18 sayı, 7 asist, 2 top çalma ve 23 verimlilik puanı ile maçın yıldızıydı.

BUGÜNKÜ RAKİP BULGARİSTAN

12 Dev Adam, 6 takımdan ilk 4'ünün son 16 turuna yükseleceği A Grubu'nda bu akşam Bulgaristan ile karşı karşıya gelecek. Tiflis Arena'da TSİ 17.15'te başlayacak kritik müsabaka NTV'den canlı yayınla ekranlara getirilecek.

Millilerimizin ilk maçtan ders çıkararak topu daha iyi paylaşması, ikili oyun savunmalarını yüksek bir konsantrasyon ile yapması ve ribauntlarda daha agresif olması Türk basketbolseverlerin en büyük temennisi.

ATAMAN’IN HAKLI İSYANI

A MİLLİ Takım Başantrenörü Ergin Ataman, Karadağ maçı sonrasında basketbol salonlarında benzerine az rastlanacak türden sert bir değerlendirme yaptı.

‘OYUNCULAR KAFALARINI TOPLAYIP...’

Uzun rotasyonumuzun performansını “utanç verici” olarak nitelendiren Ataman, “Akşamın tek güzel tarafı kazanmış olmamız. Felaket bir basketbol oynadık, kazanmayı hak etmedik. Türkiye'den özür diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu şekilde oynayarak turnuvada ilerlemenin çok zor olduğundan bahseden deneyimli başantrenör, kurduğu cümlelerle adeta oyuncularına mesaj verdi: “Bu kadrodaki oyuncuların kafalarını toplayıp, en iyi şekilde konsantre olmaları lazım. Şartlar kötü olsa da, çok sönük bir atmosfer olsa da Türk Milli Takımı'nın formasını giydiklerinin bilinciyle öz güven içinde bundan sonraki maçlarda daha iyi oynayacağımızı ümit ediyorum.”

Sonraki Haber