12 ülkenin insan hakları ihlalleri raporlandı

Ak Parti, 10 Aralık İnsan Hakları Günü ile ilgili bir rapor hazırladı. “Uluslararası Medyada Ülkelerin İnsan Hakları İhlalleri 2021 Raporu"nda Batı’nın insan hakları ihlalleri tek tek anlatıldı.

Raporda 12 ülkenin insan hakları ile ilgili verdiği ihlal niteliğindeki kararlar yer aldı. Uluslararası medyaya yansıyan 548 haber raporda örnek olarak sunuldu. 646 sayfalık rapora ilişkin dün Ak Parti Genel Merkezinde tanıtım toplantısı düzelendi.

Toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Leyla Şahin Usta katıldı. Programda İnsan Hakları ile ilgili tanıtım filminin gösteriminin ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ konuştu. Dağ, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine atıfta bulunarak şöyle dedi: “İnsanın insan olmasından kaynaklanan temel haklarının güvencede olması elzemdir. Evrensel beyannamedeki yaklaşımı; her insanın dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı olmaksızın aynı şekilde muhatap alınmasını değer görmesini ifade eder. Ancak bununla çelişiliyor. Toplumda egemen anlayışın azınlık olarak görünenlere karşı negatif yaklaşım görüyoruz.”

KENDİ ÜLKELERİNE DUYARSIZLAR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise şöyle konuştu:

“Türkiye hakkında rapor yazıp rapor hazırlayan ülkelerin kendi ülkelerinde yaşanan sorunlara karşı ne kadar duyarsız olduklarını ve bu duyarsızlıklarının da aslında dünya tarafından sessiz bir şekilde üstünün örtüldüğünü, bizimse bunun farkında olduğumuzu ve bunu da artık bir ayna tutarak kendilerini ifade etmemiz gerektiği düşüncesiyle ve anlayışıyla hazırladığımızı paylaşmak isterim. Önemli, çünkü insan haklarının çifte standardı olmaz, tek bir standardı olması gerekir. Eğer bir çifte standartla karşılaşıyorsanız burada temel ihlali yapmış ve başlatmış oluyorsunuz.”

YUNANİSTAN ÖRNEĞİ

Usta sözlerini şöyle sürdürdü:  “Özellikle Yunanistan'ın başı çektiği Avrupa, sığınmacıları şiddet kullanarak hukuka aykırı şekilde geri itti. Soyarak, cüzdanını alarak ve işkence ederek sınırı geçmelerine engel oldular. Buna karşın AB'nin harekete geçmemesi, insan hakları ve sığınmacı hakları konusunda çalışan birçok kuruluşun raporlarında yer aldı.”

Raporda ABD, Fransa, Hollanda, İsviçre, Almanya, İsveç, Yunanistan, Kanada, İngiltere, İsrail, Avusturya ve Finlandiya yer alıyor.

Sonraki Haber