135 milyar üretime gitsin

‘Ucuz Elektrik ve Güvenlik İçin Kamulaştırma’ kampanyası kapsamında sürdürülen çalışmalar sürüyor.

BEYOĞLU

İstanbul’da 5 bini aşkın imza toplandı, 18 merkezde toplam 8 yüz 27 kişinin katıldığı basın açıklamaları yapıldı. 57 kurum ve bin 174 esnaf ile görüşüldü. Vatan Partisi İstanbul İl Sekreteri Okan Özkan, toplanan imzaların 26 Şubat Cumartesi günü ilçe merkezlerindeki PTT'ler önünde eş zamanlı olarak yapacağımız açıklamalarla birlikte Cumhurbaşkanlığına posta ile göndereceklerini bildirdi.

Vatan Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı Buğra Kihtir da yaptığı açıklamada, enerji krizine karşı devletin şu anda elektriği 2019’un son çeyreğinden daha ucuza dağıtım şirketlerine verdiğini belirterek, “İstanbul Avrupa yakasına dağıtım yapan CK Boğaziçi enerji şirketi dahil olmak üzere 21 dağıtım şirketi 31,85 kuruştan aldıkları elektriği belli bir kw’a kadar 1 lira 37 kuruşa, belli kw’tan sonra ise 2 lira 9 kuruşa satıyor. Yani 5-7 kat arası fiyat farkı koyuyor. Geçmiş yılın verilerine göre dağıtım şirketlerinin bir yılda 135 milyar lira kâr ettiğini görüyoruz. O halde soruyoruz: Bu şirketler kamulaştırılırsa 135 milyar lira nereye gidecek? Vatandaşın faturalarını azaltmaya gidecek. Üretime gidecek. Ticarete gidecek. Yani yine Türkiye’ye dönecek. İşte bu sebeple tek çözüm kamulaştırma diyoruz” diye konuştu.

SANAYİ ESNAFI: KAMULAŞTIRILSIN

BURSA

Bursa'da da birçok noktada kampanya sürüyor. Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhaneli ve Şekreküstü’nde açılan imza masalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. İmza masalarına gelen yurttaşlar, yüksek fiyatlardan şikâyetçi. Karacabey pazar esnafından Mustafa Dereli, fahiş fiyat uygulayan özel dağıtım firmalarına şöyle tepki gösterdi: “Elektrik dağıtımının derhal kamulaştırılması gerekiyor, bunların özelleştirilmesi insanlara bir zulümdür. Özelleştirildiği zaman toplumun malı olan enerji kaynaklarının kişilere peşkeş çekilmesi söz konusudur. Zaten topluma ait olan kaynakların topluma kazandırılması gerekmektedir.”

Sanayici Eren Çelik de özellikle küçük işyerlerinin zamlar yüzünden çok zor durumda kaldığını belirterek, şunları söyledi: “Geçen sene 75-80 lira fatura öderken bu yıl 1.250 lira ödüyorum. Kendim elektrik elektronik mezunuyum, elektriğin kamulaştırılmasından yanayım, bunun gibi stratejik yerlerin özelleştirilmesine sanayi esnafı olarak tepkiliyiz. Elektrik faturasındaki zammı ödemek yerine bir kişiye istihdam sağlamak istiyorum.”

ZONGULDAK
MALATYA
HATAY
ADIYAMAN
Sonraki Haber