14 Eylül 2024 Dama çözümleri

Türk Daması Federasyonu Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Türk Daması Derneği Eski Başkanı Ahmet Murat Çelik'in hazırladığı Dama Köşesi her cumartesi Aydınlık Gazetesi'nde, yanıtlar Aydinlik.com.tr'de...

GALİBA TAM ANLATAMADIM

Geçtiğimiz hafta kaleme aldığım "Artık çalışma zamanı" başlıklı konuya oldukça fazla geri dönüş oldu. Lakin sanırım ben meramımı layıkıyla anlatamamışım. Zira geri dönüşlerin hemen hemen hepsi "Bizim ilimizde, veya ilçemizde turnuva düzenleyebilir miyiz, yardımcı olacak mısın, kimlerle konuşacağız, yerel yönetimlere nasıl ulaşacağız?" şeklinde oldu.

Bakın sevgili dama dostlarım; benim vurgulamaya çalıştığım bu değildi. Sıkıntıya omuz vermek, taşın altına elini sokmak, Mustafakemalpaşa topluluğunun yükünü paylaşmak ilk anlatmaya çalışacağım durumdu. İkinci olarak sponsorlara ve gençlere ulaşmanın önemine dem vurmaya çalıştım. Tabii ki sizlerin beldelerinde de turnuvalar olsun hepsi de şenlik tadında geçsin madden ve manen yardımcı olmakta bizim boynumuzun borcu olsun. Hazirunun huzurunda da sözümüz olsun. Ancak damayı oynamaktan ibaret görme yanılgısından kurtulamadığımız müddetçe hakkıyla ne katkı sağlamış olacağız nede temsil edebiliriz. Yüksek profilli sponsorlar devreye girmeden olmaz. Belki de siyasal bağlantılar da araya sokulmalı.

SATRANÇ MİLLİ TAKIMLARIMIZA BAŞARİLAR DİLERİZ

İki yılda bir yapılan ve bu yıl 45. Macaristan'da düzenlenmekte olan en önemli satranç organizasyonlarından biri olan Dünya Satranç Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil eden erkek ve kadın milli takımlarımıza Türk dama topluluğu adına başarılar diliyorum Erkek A Milli Takımı’nda; Uluslararası Usta (IM) Oğulcan Kanmazalp kaptanlığında, Büyükusta (GM) Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Mustafa Yılmaz, GM Vahap Şanal ve GM Emre Can yer alırken, kadın A Milli Takımı’nda; GM Nijat Mammadova kaptanlığında, Uluslararası Usta (IM) Ekaterina Atalık, Kadın Büyükusta (WGM) Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WGM Kübra Öztürk Örenli, Kadın Uluslararası Usta (WIM) Gülenay Aydın ve WIM Hayale İsgenderova tarafından temsil edilecek. 11 Eylül'de başlayan ve 23 Eylül'de sona erecek organizasyonda Milli takımlarımızın çok iyi sonuçlar alacağına şüphe yok.

Şimdilik kalın sağlıcakla.

Sonraki Haber