Yeni Şafak yazarına göre her olimpiyatta başarılıyız!

Tüm Türkiye bir oldu, hepsini ayakta alkışladı. Sevinçleri mutluluğumuz, üzüntüleri hüznümüz oldu. Fakat gerçeği de böyle eğip bükemeyiz. Bu mantıkla her olimpiyatta üstüne koyuyoruz zaten ve başarılıyız. Sorduğumuz soru şu: Niye sonuç alamıyoruz?

Hüseyin Likoğlu şöyle yazıyor:

“Daha önce olmadığımız branşlarda kota kazanarak, olimpiyatlardaki 32 branşın 18’inde katılma başarısı gösterdik. Paris 2024 bu bağlamda atıcılık, eskrim, kürek, modern pentatlon, sırıkla atlama, yüksek atlama gibi birçok yeni alanda ilkleri yaşadığımız bir olimpiyat oldu. Olimpiyatlarda yarışan sporcularımızın yarısından fazlasının genç olması, gelecek açısından büyük bir umut.”

Sayın Likoğlu’na şu konuda katılıyoruz. Bütün sporcularımız kocaman tebriği hak ediyor. Geleceğe de umutla bakıyoruz.

Zaten konu da sporcularımız ve onların emekleri değil.

Tüm Türkiye bir oldu, hepsini ayakta alkışladı. Sevinçleri mutluluğumuz, üzüntüleri hüznümüz oldu.

Fakat gerçeği de böyle eğip bükemeyiz. Bu mantıkla her olimpiyatta üstüne koyuyoruz zaten ve başarılıyız. Sorduğumuz soru şu: Niye sonuç alamıyoruz?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Biz, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak spor federasyonlarımıza en üst düzey imkanları sunduk. Sağladığımız bu imkanlar, dünyanın pek çok ülkesinde yok. Bunu sadece biz değil uluslararası tüm spor kamuoyu söylüyor. Buna rağmen; bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecektir." dedi.

Demek ki imkânları doğru ve verimli kullanmayan federasyonlar olduğu açık.

Tabiî burada devlet de üstünden sorumluluğu atıyor.

Türkiye’de maalesef spor yalnızca futbol odaklı. Basketbol’da da büyük yatırımlar var ama eskisi gibi başarılar yok. Voleybol son dönemde kadınlarımızın başarısıyla gündem oldu. Kadın boksunda atılım içinde olduğumuz görülüyor.

Ama amatör sporlarda hem maddi hem de spor medyasında yer bulması açısından yetersizlikler olduğunu görmeliyiz.

Kulüpler daha ekonomik krizde ilk olarak amatör şubeleri kapatıyor. Yabancı futbolculara verilen paralarla kaç amatör branş desteklenir, varın siz hesaplayın…

Aydınlık, birkaç gün önce genç bir nüfusumuz olduğunu, Türkiye’de gençlerimizi amatör sporlara yönelterek büyük bir atılım yapılabileceğini yazdı.

Mesele sadece bir spor meselesi değil, eğitim meselesidir.

Bu ara internette dönen bir videoyu hatırlatmak istiyorum.

Afrikalı çocuklar ellerinde sırık, atlama yarışmasına katılmış. Yapamayanların görüntüsü konularak akıllarınca dalga geçilmiş. Peki, bu kadar yaygın beden eğitimi derslerimiz var. Hangi okulda çocuklarımızın eline sırık verip atlatıyoruz?

Önce biz bir kendi halimize gülelim de…

15 AĞUSTOS MEDYANIN HALLERİ

REKLAMA, KONSERE, PARİS’E VAR DEPREME YOK!

DİLEK GÜNGÖR - SABAH

Yıl 2019'du. 5 yılda İstanbul'da 100 bin konutun dönüşümü için söz vermişti. (…) Pakette kira yardımı da vardı.

Peki söz tutuldu mu?

Hatırlayın…

Mart seçimlerinden önce İmamoğlu'nun bürokratı KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt bu vaadin tutmadığını itiraf etti. 2019-2024 arasında üretilen konut sayısının 11 bin olduğunu söyledi. (…)

"Bütçesi yok" diyenlere…

İBB ve iştiraklerinin bütçesi bugün birçok bakanlıktan daha yüksek…

2024 yılında açıklanan rakam 516 milyar TL'ydi.

Ufak bir örnek…

İmamoğlu döneminde yapılan kültür ve sanat etkinlik ihalelerine harcanan para ne kadar biliyor musunuz?

4 milyar TL…

İlk etapta "İstanbul Yenileniyor"a başvuran ve uzlaşma sağlanan toplam 25 bin hane için sağlamayı vaat ettikleri destek ne peki?

5 milyar TL…

Hemen hemen o bütçeye denk…

Daha geçen gün kendisi, eşi, çocukları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ailesi, 17 ilçe belediyesi başkanının aileleriyle birlikte ünlü moda müzesi Palais Galliera'daki Paris sefasını gördünüz. Oraya harcanan parayı da…

Sonraki Haber