15 bin çalışanı ilgilendiren sözleşme imzalandı: Çimse-İş üyelerinin yüzü güldü

Türk-İş Konfederasyonuna bağlı 11 numaralı iş kolunda örgütlenen Türkiye Çimse-İş, toplu iş sözleşmesi görüşmelerini anlaşma ile sonuçlandırarak bağıtladı.

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile muhatap işçi sendikası Türkiye Çimse-İş Sendikası arasında 2022-2023 yıllarında geçerli olacak yeni dönem grup toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sendikalar, grup toplu iş sözleşmesinde, yüzde 43 zam oranında el sıkıştı.

Yaklaşık 15 bin çalışanı kapsayan, çimento sektörünün tamamı, cam, seramik, alçı, aşındırıcı taşlar gibi birçok iş yerlerinde sonuçlanan toplu iş sözleşmeleri, enflasyonun üzerinde elde edilen kazanımlar, oldukça yükseğe taşınan sosyal haklar Çimse-İş üyelerinin yüzlerini güldürdü.

2010 yılında Zekeriye Nazlım’ın göreve gelmesiyle birlikte kamuoyunda ve sendikal camiada adından sıkça söz ettiren Türkiye Çimse-İş Sendikası bu süreçte yüzde yüzden fazla bir örgütlenme oranı ile dikkat çekmiş bunun yanı sıra yapmış olduğu toplu iş sözleşmeleriyle üyelerinin refah seviyesini yükseltmiştir.

‘BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE ETTİK’

İmzalanan toplu iş sözleşmelerinin ardından Genel Başkan Nazlım şunları ifade etti:

“Çimse-İş, bir sendika olmanın ötesinde, bölgesel, kurumsal, sektörel farklılıkları, kültürel, sosyal çeşitlilikleri bir araya getiren ortak müştereklerde buluşturan, bir Türkiye mozaiğidir. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin simgesi emek ve alın terinin burçlara dikilen bayrağıdır.

“Çimse-İş, çocuklarımıza gelecek, toprağın sanata dönüştüğü ocak alın terine açılan kucaktır. 2010 yılından bu tarafa, sendikacılığın temel görevleri olan örgütlenme ve toplu sözleşme konularında elde ettiğimiz başarılar ortada iken sosyal sendikacılığı kendimize temel görev olarak bildik. Bu doğrultuda yaptığımız hizmetlerle, üyelerimizi, onların eş ve çocuklarını içine alan sendikal, sosyal ve kültürel faaliyetler yapmaya devam ediyoruz.

“Ülkemizde yaşanan doğal afetlerde milletimizle birlikte olduk, ülkemizin dört bir tarafında ormanlar oluşturduk, halkımıza yönelik büyük çaplı konserler düzenledik. Üyelerimize hizmetler sunarken, bu davanın pazara kadar değil mezara kadar olduğu bilinciyle, emekli olan üyelerimizin de tüm sosyal haklarının devam ettiğinin müjdesini veriyoruz. Ulusal ve küresel ekonomik dalgalanmaların, daralmaların gölgesinde, Çimse-İş üyeleri adına Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimizi yürüttük ve sonuca ulaştırdık. Çatışmanın değil diyaloğun, hayal pazarlamanın değil, gerçekleri konuşmanın ocakları söndürmenin değil bacaları tüttürmenin tarafı olduk. Sahip olduğumuz tecrübe ve vizyon anlayışımızla sektörel, kurumsal, bölgesel farklılıklar olsa da üyelerimizi enflasyonun üzerine çıkartarak büyük kazanımlar elde ettik. Toplu iş sözleşme sürecini masada bitirdiğimiz, işverenlerimiz ile karşılıklı güven ve anlayış duygusunu sürece hakim kıldığımız yeni dönem toplu iş sözleşmelerimizin başta Çimse-İş üyeleri olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Sonraki Haber