15 yıldır hak arıyorlar: Uzel eyleminde 660 gün geride kaldı

Uzel Makina işçilerinin 15 yıldır hak arama mücadelesinin direniş çadırındaki 660 günü geride kaldı.

Önceki gün Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, sendika yöneticileri ve Neo Trend Tekstil direnişçileri bir araya geldi. Sloganlarla başlayan eylemde konuşan Uzel Makina direnişçisi Suat Bektaş “Biz hakkımız olandan vazgeçmiyoruz direniyoruz, kazanacağız.” dedi. Beştaş’ın ardından konulan Genel Başkan Küçükosmanoğlu, Uzel Makina direnişçilerinin 15 yıldır hakları için verdiği mücadelenin aynı Türkiye işçi sınıfı için de olduğunu vurguladı.

Uzel Makina işçilerinin çok büyük hak kayıpları olduğuna dikkat çeken Küçükosmanoğlu “15 yılda her şey değişti hurdanın değeri bile 4-5 katına çıktı ama Uzel Makina işçilerinin alacakları 15 yıl önce neyse öyle kalmaya devam etti.” diye konuştu.

Küçükosmanoğlu, işçilerin güncellenen tutarlar üzerinden tazminatları ödenmeden Uzel Makina Fabrikası arsası üzerine asla inşaat yaptırılmayacağını dile getirdi. Küçükosmanoğlu enflasyon karşısında temmuz ayında yapılması planlanan asgari ücret artışına ilişkin “Asgari ücret net 10 bin TL olmalı.” dedi. Küçükosmanoğlu, işçilerin alacağı ücretlerle ilgili konfederasyon ve işçi sendikalarının net açıklamalar yapması gerektiğini söyledi.

Sonraki Haber